Want your
own Fotopage?








 
Chef Asma FotoPage

By: chef asma

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Monday, 18-May-2009 09:10 Email | Share | | Bookmark
GAMBAR STEAMED BUTTER CREAM

sila link di http://chefasma.blogspot.com/ untuk dapatkan gambar steamed butter cream & jadual class Chef Asma... bye... thank you...


Tuesday, 5-May-2009 08:43 Email | Share | | Bookmark
Jadual Class Mei &Jun & Resepi Cheese Cup Cake

choc cheese cup cake
assorted cheese cup cake
strawbery glitzy
View all 6 photos...
Hai.... sila dapatkan jadual class Chef Asma Mei & Jun didalam http://chefasma.blogspot.com/ ... sila click di label bulan Mei yer.... thank u....
Perhatian kepada pengirim acuan biskut & tart serta buku2 resepi saya... semua saya dah pos yer..... terima kasih kerana sokongan anda semua kepada saya selama ini... moga2 kita dilimpahi rezeki yer.... insyaalah pada 27 mei hingga 15 june ... saya akan mengerjakan umrah.... saya akan doakan semoga kita dilimpahi rezeki semua.. amin...

INI RESEPI PERCUMA YER... CUBE LER.... SEDAP NIE....

CHEESE CUP CAKE

INGREDIENTS FOR THE CRUST :
480 gm Marie biscuits crumbs } Combined crumbs and melted butter.
500 gm melted butter } Press onto bottom cup cake cassing.

INGREDIENTS FOR CHEESE CAKE :
( A ) 500 gm cream cheese ( B ) 4 nos egg white
75 gm castor sugar 75 gm castor sugar
150 ml UHT whipping cream 1/2 tbsp lemon juice
4 nos egg yolk 10 gm corn flour
1/2 nos lemon rind
90 gm cake flour

METHOD :
1. Beat cream cheese untill smooth, add in sugar and beat until creamy.
2. Add in UHT whipping cream and beat until smooth.
3. Add in egg yolk and mix well.
4. Add in all ingredients, mix well and leave aside.
5. Whisk egg white,sugar and lemon juice untill stiff. Add in corn flour into the
egg white.
6. Combined A& B , mix together, . Add in flavour or decoration.
7. Pour mixture onto biscuit crust and bake ( steambaked ) for 20 minutes - 30 minutes

TYPES OF CHEESE CAKE :
1) Luxurious Chocolate Cheese add in chocolate chips , choc emulco
and decoration with choc fudge & white chocolate drizzled.

2 ) Gllitzy Strawbery Cheese add in strawbery filling and decoration with
white choc drizzled, strawbery hotfill , peanut or pistachio & fresh strawbery.

3 ) Stylo Milo Cheese add in milo and decoration with milo sprinkle
and white chocolate drizzled.

4) Banana Supreme Cheese add in banana flavour , raisin and fresh banana
and decoration with dark chocolate drizzled or fresh banana & mint leaf.

5 ) Lustrous Coffee Cheese add in nescafe and decoration with sprikle
nescafe and white chocolate.




Friday, 10-Apr-2009 03:44 Email | Share | | Bookmark
Minta maaf...

hai... assalamualaikum & selamat pagi.... saya minta maaf banyak2 ... kerana tak sempat nak balas email & masukkan gambar2 dalam fp ini... terlalu sibuk dengan shooting buku & produk... insyaallah jika free saya akan masukkan .. link kan ke blog saya... tak sempat nak masukkan kedalam fp ini.. saya ada masukkan dalam blog saya... terima kasih banyak2...http://chefasma.blogspot.com/..... dalam blog tue ada ler gambar saya masukkan .. tapi ckit2 ... masih belum kesempatan lagi kerana this 3 weeks student saya exam final....


Tuesday, 24-Mar-2009 04:29 Email | Share | | Bookmark
CLASS CUP CAKE - AZIMAH CLASS

 
00:00
 
00:00
 
00:00
View all 12 photos...
Hi... ini sebahagian contoh cup cake & gumpaste yang akan diajar di AZIMAH CLASS di Kajang...pada 29 march... jadual ada kat bawah tu ye.... call Azimah atauChef Asma.. thankz....


Tuesday, 24-Mar-2009 03:47 Email | Share | | Bookmark
CLASS CUP CAKE & BASKET- BAKE WITH YEN

hiasan bakul
cup cakes yang dibuat oleh peserta
hiasan bakuk bertangkai
View all 12 photos...
Hi... ini adalah sebahagian gambar & contoh akan diajar diBake With Yen Puchong pada 28 march 2009 ( Saturday ) ,time 10.00 am - 5.00 pm ,Rm 180.00 jer... tak payah bawa barang... semua diberi... tak yah beli cutter ape2 ... guna jer saya punye dulu yer.....nak belajar email pada saya ye....@ call jer saya... untuk personnel class susah sikit saya nak conduct coz jadual saya penuh...kalau nak belajar ... datang ler ke bakery shop ye... saya ada buat course kat Lmc Sungai Buloh,Yummie Bangi ,AllBagus outlet Bake With Yen, & C Siang di Johor Bharu.. jadual boleh dapatkan di bakery shop .. insyaallah boleh tengok dalam web ini ... saya akan attachkan sekali jadual...Thankz ye... ada ape2 call jer saya... no problem.. saya sedia menjawab pertanyaan dari semua... kalau call tak dapat ... sure saya kat class. time free saya 8mlm ke 11 mlm... call jer....jumpe lagi...


[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net